Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η κληρονομιά των Αρίων

Alexander Cannon (απόσπασμα από το "The Shadow of destiny")

Οι οροσειρές του Κους από το Πακιστάν

Η ιστορία της Σκέψης και της έκφρασής της πρέπει να θεωρηθεί σαν ένας κλάδος της έρευνας που ξεπερνά όλους τους άλλους σε ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει τα θέματα εκείνα της θρησκείας και της φιλοσοφίας με τα οποία έχει ζυμωθεί το ανθρώπινο είδος, κι ακόμα την ιστορία της γλώσσας με την οποία αυτές οι έννοιες έχουν μεταδοθεί. Τα παλαιότερα αρχεία της ανθρώπινης σκέψης είναι οι Βέδες, που δημιουργήθηκαν απ' τους Αρίους προπάτορές μας, στην περιοχή εκείνη του κόσμου που αποκαλούμε λίκνο του ανθρώπινου είδους.

Γι' αυτή την απόμακρη περιοχή της Ασίας, ο Ερνέστ Ρενάν έχει γράψει το εξής εύγλωττο απόσπασμα: «Ας χαιρετίσουμε τις ιερές εκείνες βουνοκορφές, επάνω στις οποίες οι σπουδαίες φυλές που έφεραν στον κόρφο τους το μέλλον της Ανθρωπότητας διαλογίστηκαν για πρώτη φορά το Άπειρο και εγκαινίασαν τα δυο στοιχεία που άλλαξαν το πρόσωπο του κόσμου: την ηθική και τη λογική. Όταν η Αρία φυλή, ύστερα από προσπάθειες χιλιάδων χρόνων, γίνει η διαφεντέφτρα του πλανήτη που κατοικεί, το πρώτο της καθήκον θα είναι να εξερευνήσει τη μυστηριώδη αυτή περιοχή της Μποχάρα και του Θιβέτ, που ίσως να κρύβει απ' τα μάτια της επιστήμης πολύτιμες αποκαλύψεις. Ποια θα είναι εκείνα τα φώτα που δεν θα φωτίσουν άραγε την πηγή της γλώσσας, την ημέρα που θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις περιοχές όπου για πρώτη φορά εκστομήθηκαν οι ήχοι τους οποίους εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε, και όπου δημιουργήθηκαν οι κατηγορίες της διανόησης που διέπουν την πρακτική εφαρμογή των ικανοτήτων μας; ... Ήταν οι Άριοι προγονοί μας, εκείνοι οι αυστηροί πατριάρχες που, στον κόρφο της αγνότητας τους και των οικογενειών τους, έθεσαν, χάρη στη μεγαλοπρέπεια του χαρακτήρα τους, αλλά και χάρη στη λατρεία τους για το φως, χάρη στη μετριοφροσύνη και τη διατήρηση των εθίμων τους, τα θεμέλια του μέλλοντος. Οι ιδέες τους, τα λόγια τους, έμελλαν να γίνουν ο νόμος του ηθικού και του διανοητικού κόσμου. Δημιούργησαν εκείνες τις αιώνιες λέξεις, που ύστερα από πολλές σκιές μεταβολών επρόκειτο να γίνουν αρετή, καθήκον, τιμή και καλοσύνη». Οι ψηλές οροσειρές του Μπολούρ Ταγκ και οι πυργοειδείς βουνοκορφές του ινδικού Κους κύτταζαν κάτω χαμηλά αυτή την απλοϊκή και γενναία φυλή και ίσως στην επίδραση τους να οφείλονται οι ιδιότητες εκείνες που διακρίνουν από τότε έναν δοξασμένο λαό.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ιουλιανός ο Φιλόσοφος

26η Ιουνίου 363 μ.Χ., πεθαίνει στη Σαμάρρα του σημερινού Ιράκ, ο τελευταίος "εθνικός" αυτοκράτορας της Ρώμης, Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός. Πέθανε με το όπλο προτεταμένο στη μάχη εναντίον του περσικού στρατού. Ο Ιουλιανός ο φιλόσοφος ήταν η τελευταίος από τους πολυθεϊστές αυτοκράτορες που προσπάθησε να σώσει την ηλιακή παράδοση της Ρώμης.


Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Θερινό Ηλιοστάσιο 2014: Δελφοί - Παρνασσός

Δάση, ουρανός, μαγικές στιγμές, ησυχία. Αγκαλιές. Καρδιά με καρδιά, δικοί σου άνθρωποι στα δύσκολα, βιβλία που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις, ένα ηλιοβασίλεμα, κούραση. Συγκινήσεις, ταινίες, εικόνες, ιδρώτας που τρέχει. Δίνω και δίνομαι. Δεν είναι η φωτιά που ζεσταίνει... Είναι οι άνθρωποι. Ένα δεντράκι που φύτρωσε. Πόση δύναμη! Μια ακόμη ανηφόρα. Κουράγιο. Απογοήτευση. Ένας νέος συνταξιδιώτης σου λέει... μπορείς. Παρέα μέχρι το ξημέρωμα. Τα φώτα της πόλης στο παράθυρο ξανά. Ξενύχτι πάλι για μία τρελή ιδέα. Σκέψεις μερικά χρόνια πίσω...
Αντέξαμε, συνεχίζουμε, χαμογελάμε αμυδρά...
Υπάρχει άραγε στην εποχή μας χώρος για τους εραστές της περιπέτειας;
Και βέβαια υπάρχει! Κάποιες ανάγκες της ανθρώπινης ψυχής δεν αλλάζουν με τις εποχές, ευτυχώς.


Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Χάτι και Σκολ


Υπάρχουν πολλοί αρχαίοι μύθοι με σύμβολο τον λύκο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Σκανδιναβικός μύθος της γέννησης, του θανάτου και της ανάστασης: ο μύθος του Χάτι (Hati) και Σκόλ (Skoll).
Ο Χάτι και ο Σκολ θεωρούνται οι δύο ουράνιοι λύκοι επειδή και οι δύο τρέχουν σε όλη τους την ζωή, πίσω από τον Sigel (ήλιο) και την Mani (Σελήνη). O σκοπός τους είναι να καταβροχθίσουν τα δύο ουράνια σώματα. Ο μύθος λοιπόν έλεγε ότι μια μέρα ο Σκολ θα καταπιεί τον Ήλιο και ταυτόχρονα ο αδελφός του, Χάτι, την Σελήνη και τότε θα έρθει το σκοτάδι, η Ragnarok, το Λυκόφως των Θεών, όπου ο κόσμος θα βυθιστεί σε ένα χειμώνα που δεν θα έχει γνωρίσει ποτέ ξανά. Αυτή είναι η Fimbulvetr. Θα υπάρξουν τρεις τέτοιοι ατελείωτοι χειμώνες, με αφάνταστο ψύχος, που θα παγώσει τις καρδιές των ανθρώπων και των Θεών των ίδιων και αυτό θα είναι η αρχή του τέλους. Ο Χάτι και ο Σκολ θα έχουν δημιουργήσει μαζί μια έκλειψη που θα φέρει το απόλυτο σκοτάδι, η γη θα τρέμει και τότε θα ελευθερωθεί ένας λύκος από τα δεσμά του Γκλάϊπνιρ (Gleipnir), ακόμη πιο τρομερός, κι αυτός ονομάζεται Φένριρ (Fenrir). Ο Φένρισουλφρ (Fenrisulfr), o γίγαντας λύκος της Σκανδιναβικής μυθολογίας είναι πατέρας του Χάτι και του Σκολ και γιος του Λόκι.
Τότε ο Χέιμνταλ θα ηχήσει το βούκινό του, καλώντας τους Θεούς για την τελική μάχη. Ο μέγιστος όλων Όντιν, θα καλέσει τον Φένριρ σε μονομαχία, αν και γνωρίζοντας το τέλος του. Ο Φένριρ θα νικήσει τον Όντιν και θα τον καταπιεί. Ο Βίνταρ, γυιος του Όντιν, θα ορκιστεί εκδίκηση. Θα έλθουν οι χρόνοι που ο Βίνταρ θα αρπάξει τον Φένριρ και με γυμνά χέρια θα τον κομματιάσει. Τότε πια θα ξυπνήσει ο αρχαίος γίγαντας Σούρτρ και θα βρέξει φωτιά επάνω στη γη, καίγοντας τα πάντα. Στο τέλος η γη θα βυθιστεί στη θάλασσα. Θα σβήσουν οι πυρκαγιές, αλλά όλο το φως θα έχει χαθεί από τους εννέα κόσμους. Ο χρόνος των Θεών και των ανθρώπων θα έχει παρέλθει για πάντα.
Ωστόσο, η μυθολογία εκείνων των ανθρώπων του βορρά, καθησύχαζε τα μικρά παιδιά τους, ότι αυτό δεν θα είναι πραγματικά το τέλος και για το ότι ο κόσμος θα ξαναγεννηθεί και μια νέα εποχή θα ξημερώσει. Δύο άνθρωποι θα έχουν επιβιώσει από τους μεγάλους χειμώνες και τον κατακλυσμό, η Lif και ο Lifthrasir, και οι απόγονοί τους θα κυριεύσουν ξανά την Γη. Θα είναι μια εποχή μεγάλης γενναιοδωρίας, όπου άνθρωποι και Θεοί θα ζήσουν μαζί αρμονικά.

Και μία ωραία ιστοσελίδα για την μυθολογία των βορείων: norse-mythology.org

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Οικιακή τράπεζα σπόρων


Άν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με καλλιέργειες ερασιστεχνικά, δηλαδή με έναν λαχανόκηπο ας πούμε, ακόμα και στην πόλη, θα ήταν χρήσιμο να δημιουργήσετε την δική σας σπιτική τράπεζα σπόρων. Απαραίτητα φακελάκια - σακουλάκια με αναγραφή είδους, ποικιλίας, περιοχής, έτους. Πρέπει πάντα να επιλέγονται οι καρποί εκείνοι που είναι καλοσχηματισμένοι και απαλαγμένοι από ασθένειες. Συνθήκες όπως υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες και ήλιος κάνουν στους σπόρους μας κακό. Θερμοκρασίες ενός μέσου υπογείου, με λιγοστό φως, χωρίς μούχλες είναι γενικά ότι καλύτερο.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ο ουρανός του νοτίου ημισφαιρίου

Ο Martin Heck, επαγγελματίας σκηνοθέτης, πέρασε τέσσερις μήνες να κοιμάται κάτω από το νυχτερινό ουρανό, βλέποντας τα αστέρια, κάνοντας ορειβασία σε βουνά, εξερευνόντας τα πιο απομονωμένα μέρη... Όλα αυτά, για να δούμε το θαύμα του σύμπαντος μέσα από τα μάτια της Νέας Ζηλανδίας, μετά από εκατοντάδες ώρες λήψης.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Aesthetics


Αισθητική είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τον ορισμό του ωραίου, της τέχνης, της ομορφιάς. O όρος "αισθητική" παράγεται από την "αίσθηση", την εμπειρία που προσλαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων. Η Αισθητική, η περί το καλόν, ήτοι η περί το κάλλος συζήτηση, αποτελεί σήμερα το τέταρτο στοιχειώδες τμήμα της Φιλοσοφίας μετά την Ηθική, τη Γνωσιολογία και τη Μεταφυσική και αναλύεται σε πολλά άλλα τμήματα, όπως η μουσική, αρχιτεκτονική, κλπ.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Οι ΗΠΑ πιέζουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να προμηθεύονται μεταλλαγμένους σπόρους από την Monsanto.

Να και μία είδηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά στο ανθρωπιστικό κίνητρο των γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων. Έχουν γίνει οι κυβερνήσεις υποχείρια επιχειρηματικών συμφερόντων; Εάν ναι, μήπως η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν είναι και τόσο... τυχαία;
Η είδηση αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έθεσαν ως όρο για να δώσουν στο Ελ Σαλβαδόρ μία βοήθεια 300 εκατομμυρίων δολλαρίων, αυτό να προμηθεύεται γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους από την Monsanto, αντί από τοπικούς προμηθευτές. US pressures El Salvador to buy Monsanto's GMO seeds.
Αυτό μας αφορά άμεσα, καθώς πρόσφατα και οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν συμφωνία με την οποία θα επιτρέπεται στο εξής το έγκλημα της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων ειδών στο ευρωπαϊκό έδαφος. Ωστόσο, κάθε χώρα που διαφωνεί θα μπορεί να απαγορεύει την καλλιέργεια στα δικά της εδάφη.
Γιαυτό ως Λυκώρεια έχουμε συντάξει ήδη μία έκθεση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προχωρούμε και σε άμεσες κινήσεις στην Ελλάδα, αλλά και με ότι δυνατότητες πρόσβασης μπορούμε να έχουμε στις Βρυξέλλες. Μαζί με μικρούς καλλιεργητές έχουμε σχηματίσει μία ομάδα που σκοπό έχει την εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων ειδών και επίσης σχηματίσαμε μία παγκόσμια συμμαχία μαζί με οργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Δελφοί - Παρνασσός (21-22 Ιουνίου 2014)

Τί θα πάρουμε μαζί μας.

Σκηνή. Αν δεν έχετε ενημερώνετε για να βρούμε θέση σε άλλη. Σακίδιο με τα προσωπικά είδη. Υπνόσακο. Νερό, χαρτομάντηλα κλπ. Άνετα παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά και ένα καπέλο για τον ήλιο. Ζευγάρια κάλτσες, αντηλιακό, καλοκαιρινό ρουχισμό και μπλουζάκια για αλλαγές γιατί θα κάνει ζέστη. Αδιάβροχο και ένα φούτερ ή μπουφανάκι ψιλό για τη νύχτα. Ελαφρά τρόφιμα (φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, σαντουϊτσάκια, κρουασάν, μπισκότα, σοκολάτες, καφέ και διάφορα τέτοια για όλη την ημέρα). Μπορούμε όμως να πάρουμε και από τους Δελφούς. Τέλος την καλύτερή σας διάθεση και ραντεβού στους Δελφούς το Σάββατο το πρωί. Η πεζοπορία της Κυριακής θα είναι περίπου 10 χλμ. και εθελοντική. Κυριακή μεσημέρι επιστροφή στα σπίτια μας.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Τα μαγικά βοτανα των Δρυίδων

Η ιερατική σοφία των Δρυίδων χρησιμοποιούσε τα αυτοφυή φυτά των αγρών και του βουνού καθώς και τα δέντρα, με μια γνώση που πέρασε από γενιά σε γενιά ως τις μέρες μας για να μας μυήσει σε όλα αυτά που η  αλαζονεία του πολιτισμού μας επιδεικτικά αγνόησε και τώρα αναθεωρεί: Την δυναμική θεραπευτική μιας ζωογόνας φύσης της οποίας γοητευμένος παρατηρητής -και ταυτόχρονα στυγνός δυνάστης της- παραμένει ο ανθρώπινος  νους.


Tα μαγικά βότανα των Δρυίδων

Φύλλα από φασκομηλιά, βέρβενα και σημύδα, βελανίδια, φλούδες από ιτιά ή σαμπούκο. Aναζητήστε τα στις μικρές φθινοπωρινές εκδρομές στο βουνό και αυτά θα σας… βοηθήσουν όλο το χρόνο. Tα μυστικά της χρήσης τους κουβαλούν αιώνες σοφίας των αρχαίων Δρυίδων, απομεινάρια ενός κόσμου χαμένου στο παρελθόν, όταν οι μαγικές δυνάμεις της φύσης ήταν στην… υπηρεσία των ανθρώπων.
Aν επισκεφτείτε τη Bρετανία (όχι βέβαια το Λονδίνο) ή την Iρλανδία, θα διαπιστώσετε ότι ακόμα και σήμερα στα παραδοσιακά γιατρικά που χρησιμοποιούν οι χωρικοί υπάρχουν οι αναμνήσεις της αρχαίας κελτικής ιατρικής. Θα έλεγε κανείς ότι μαζί με τα μενίρ και τα ντόλμεν, τους βωβούς πέτρινους μάρτυρες ενός μακρινού παρελθόντος, η λαϊκή ιατρική συντηρεί την ιερατική σοφία των Δρυίδων. Mια γνώση που έφτασε από γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας, μεταφέροντας τα μυστικά από τη συλλογή των φυτών, τη χρήση των ελιξιρίων και την παρασκευή των ιαματικών κρασιών.
Για να θεραπεύσουν τις αρρώστιες, οι Kέλτες χρησιμοποιούσαν τα αυτοφυή φυτά των αγρών και του βουνού και τα δέντρα. Tα πιο σημαντικά ήταν ο ιξός και η βελανιδιά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φυσικού Πλίνιου του Πρεσβυτέρου (23-79 μ.X.), «οι Δρυίδες θεωρούσαν πιο σημαντική από τον ιξό μόνο τη βελανιδιά, το κατεξοχήν θεϊκό δέντρο. Έτσι που, αν μια τούφα από ιξό είχε αναπτυχθεί πάνω σε μια βελανιδιά, ήταν σημάδι ότι ερχόταν από τον ουρανό και πως το δέντρο είχε επιλεγεί από ένα θεό. Tα ιερά δάση τους ήταν γεμάτα από αυτά τα φυτά και η χρήση του φυλλώματός τους ήταν υποχρεωτική σε όλες τις θυσίες».

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Το πρώτο μας βιβλίο έρχεται!


Ο Βαρώνος Giulio Cesare Andrea Evola, θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους φιλόσοφους του 20ου αιώνα. Η αγάπη του για τα όρη και την ορειβασία, έχει ένα βαθύ φιλοσοφικό υπόβαθρο, το οποίο δίνεται κατανοητά στο σύγχρονο κοινό, μέσα από αυτή την συλλογή κειμένων. Αυτά τα κείμενα έχουν γραφεί κατά τις αναβάσεις του στα όρη, από το 1927 έως το 1959 και δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά της εποχής του. Αποτελούν διαλογισμούς επάνω στην μεταφυσική σύνδεση του Όρους με τον Άνθρωπο. Η ανάβαση και το όρος για τον Ιούλιο Έβολα έχουν μία αντιστοιχία στα πνευματικά ύψη και την εσωτερική κορυφή. Είναι αυτή η αντιστοιχία του εσωτερισμού, που εκφράζεται κοινή σε όλους τους Παραδοσιακούς πολιτισμούς, υπό το φως του μύθου, του συμβόλου και μίας πνευματικής κατανόησης της ύπαρξης. Μέσα από αυτά τα κείμενα, ο Έβολα επιχειρεί να μας εισάγει σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που αφορά στην επανασύνδεση του Ανθρώπου με την αληθή Φύση του, δηλαδή με τον ανώτερο Εαυτό του, που τον αναζητά στο αδιέξοδο της σημερινής του ύπαρξης.
Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βιβλίο, που μπορεί να κάνει και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την φιλοσοφία, να την αγαπήσουν και να το έχουν πάντα ανά χείρας, ως έναν οδηγό και έμπνευση για την καθημερινή τους ανάβαση της ζωής.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες και μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω αντικαταβολής. Ειδικές - πολύ χαμηλές τιμές για βιβλιοπωλεία και παραγγελίες άνω των 10 αντιτύπων.

Αφυπνισμένη συνείδηση στον παγκόσμιο μεσαίωνα...


"Είναι αυτοί οι κόσμοι, από την Μεγάλη Εποχή, οι μύθοι και τα όνειρα, που αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Επικές μάχες, υποσχέσεις έρωτα που ανταλλάχθηκαν σε μυστικά ξέφωτα, η μοναξιά του πάγου των βουνών, αλλά και οι αισθητικές ιστορίες που έρχονται σε εμάς μέσω των αιώνων που τις διηγούμαστε ξανά και ξανά δίπλα στη φωτιά. Πολλοί μύθοι, σύμβολα, μηνύματα που δίνουμε άνθρωπος προς άνθρωπο, για να κερδίσουμε τελικά την αθανασία."
Yoann Lossel - "Ένας καλλιτέχνης της Παράδοσης".
http://yoannlossel.blogspot.gr/ | https://www.facebook.com/pages/Yoann-Lossel/156250471132606

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο Πολίτης και η πολιτική αλλαγή.

Απ' όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου κόσμου – κρίσεις, αντιφάσεις, αντιθέσεις, τομές-, εκείνο που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ασημαντότητα. Ας πάρουμε τη διαμάχη ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Στις ημέρες μας έχει χάσει το νόημα της. Οχι επειδή δεν υπάρχει υλικό, για να τροφοδοτηθεί μια πολιτική διαμάχη, και μάλιστα μια πολύ σοβαρή διαμάχη. Αλλά επειδή τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά, λίγο έως πολύ, λένε τα ίδια πράγματα. Στη Γαλλία το 1983 οι Σοσιαλιστές ακολούθησαν κάποια πολιτική. Μετά, ήρθε η Δεξιά με τον Μπαλλαντύρ και ακολούθησε την ίδια πολιτική. Μετά, ξανάρθαν οι Σοσιαλιστές με τον Μπερεγκοβουά και συνέχισαν την ίδια πολιτική. Μετά, ξανά η Δεξιά με τον Μπαλλαντύρ και ξανά η ίδια πολιτική. Μετά, ο Σιράκ κέρδισε τις εκλογές λέγοντας «εγώ θα κάνω κάτι άλλο» και, τελικά, έκανε κι αυτός τα ίδια.

Οι πολιτικοί είναι ανίσχυροι. Αυτό είναι βέβαιο. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να «πηγαίνουν με το ρεύμα», δηλαδή να εφαρμόζουν μια υπερ – φιλελεύθερη πολιτική, η οποία είναι της μόδας. Κατά τη γνώμη μου, δεν πρόκειται για πολιτικούς αλλά για μικροπολιτικούς που επιδίδονται σε ψηφοθηρία με οποιοδήποτε μέσον, με το marketing, κλπ. Ουσιαστικά, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόγραμμα. Στόχος τους είναι: είτε η παραμονή τους στην εξουσία, είτε η επιστροφή τους σ' αυτήν. Και για να τον πετύχουν, είναι ικανοί για όλα. Ο Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία αποκλειστικά και μόνον στις μετρήσεις · το επιτελείο του, σε κάθε περίπτωση, θεωρούσε ότι η επικρατούσα γνώμη μιας μέτρησης ταυτίζεται με την κοινή γνώμη.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Πριγκίπισσα Μονονόκε

Προστάτες του Δάσους
«Στα αρχαία χρόνια σε μια μακρινή χώρα καλυμμένη από πυκνά δάση ζούσαν τα πνεύματα των θεών. Τότε ο άνθρωπος και τα ζώα ζούσαν αρμονικά, μα ο καιρός περνούσε και τα περισσότερα δάση καταστράφηκαν. Όσα απέμειναν τα φυλούσαν τεράστια θηρία που επέζησαν χάρις το πνεύμα του δάσους. Ήταν η εποχή των θεών και των δαιμώνων.»

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Δράση Δρυς

Καλημέρα και καλό τριήμερο! Αύριο Κυριακή, η σούπερ ομάδα δράσης Βελανιδιάς, θα κάνουμε περιφράξεις σε νεαρά δεντράκια για να μη μας τα φάνε τα ζωάκια. :-) Η περιοχή στο χάρτη που δημιουργούμε πυρήνες είναι πολύ μεγάλη κι εμείς πολύ λίγοι, γιαυτό από τον Οκτώβρη θα θέλουμε εθελοντές. Ετοιμαστείτε για μάχη!


Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η εξόντωση του Λύκου


Ένα ντοκιμαντέρ για την εξαφάνιση του Λύκου αλλά και για σχέση του ανθρώπου με την άγρια φύση.  Το δημιούργησαν τα μέλη της ομάδας προστασίας Λύκων του SawtoothPack (ΗΠΑ) και θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Ιούνιο.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Tankman!

Σαν σήμερα, το 1989, ένας Κινέζος με τα ψώνια στα χέρια, αποφασίζει να σταματήσει ΜΟΝΟΣ του, έναν ουλαμό αρμάτων μάχης, που είχε κατεβάσει η κινεζική κυβέρνηση στους δρόμους, για να καταπνίξει τη λαϊκή - φοιτητική εξέγερση της πλατείας Τιεν-Αμέν. Το όνομά του, δεν έγινε γνωστό ποτέ. Ο "tankman" όπως βαφτίστηκε τότε, απέδειξε ότι ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, αρκεί για να κάνει τη διαφορά, για δισεκατομμύρια άλλους.
Την επόμενη φορά, που θα πεις "μα είμαστε λίγοι", θυμίσου αυτή την εικόνα και μείνε ΟΡΘΙΟΣ.
 

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014